Saveti

Iako se pilatesom brzo postižu rezultati, redovnost i istrajnost u vežbanju je ono što dovodi do dobrih rezultata.

Preporučuje se vežbanje 2-3 puta nedeljno ali to prvenstveno zavisi koliko vremena možete da izdvojite. Tri puta nedeljno je najoptimalnije.

U svakom slučaju, kada naučimo da pratimo svoje telo, ono će nam samo reći koliko mu prija pa bi spram toga trebalo dozirati vežbanje, ishranu, odmor...

Da bi se postigli najbolji efekti, potrebno je pored vežbanja korigovati ishranu. Nikako gladovati!

Češći a manji obroci će obezbediti stabilan nivo šećera u krvi pa nećemo zapadati u situacije da pregladnimo i onda se prejedemo kao i da nam se jedu slatkiši posle obroka, da budemo malaksali ili razdražljivi, pospani ili depresivni...

Balansirana i zdrava ishrana nije tako teška kao što izgleda. U prirodi za sve postoji alternativa pa tako i kod hrane. U početku sve izgleda teže jer su u pitanju nove navike, nedostatak informacija kao i rutina koja daje utisak da se nesto sprema brže ili ne.

Ništa ne moramo drastično i odjednom menjati sem ako nam zdravstveno stanje i lekari to ne propisuju. Loše navike možete menjati postepeno i onda pratiti sebe i osluškivati kako telo reaguje.

Ovde možete dobiti neke od smernica i polako krenuti i uživati u radu na sebi.

Svi saveti koje Vam ovde nudimo imaju za cilj da ubrzaju metabolizam, cirkulaciju, izbacivanje toksina što je od ključnog značaja u procesu mršavljenja, podizanju imuniteta, regeneraciji tela, otvaranju uma, da imate više životne energije - popravite kvalitet života.

Na vama je da samo pružite sebi priliku. Saznanje da radite nesto dobro i zdravo za sebe ispuniće vas zadovoljstvom i dati potreban mir.